مشکلات رایج لپ تاپها و راه رفع آنها: لپ تاپ ها بسیار آسیب پذیر تر و ظریف تر نسبت به کامپیوتر های دسکتاپ و یا همان رومیزی هستند. به قول معروف لپ تاپ ها دنگ و فنگ بیشتری نسبت به کامپیوتر های معمولی دارند. شاید چندین ماه از یک کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنید و شاهد هیچ مشکلی در آن نباشید، اما یک لپ تاپ هر لحظه ممکن است یک خطا دهد و یا از کار بیافتد.این را شاید بتوان تقصیر باریک بودن لپ تاپ ها و فشرده و در هم بودن قطعات آن ها انداخت.

1. داغ شدن

چون محفظه های هوای کم و کوچکی در لپ تاپ ها وجود دارند و قطعات نیز بسیار به هم چسبیده و در هم اند. لپ تاپ ها زیاد داغ میگردند. داغ شدن یکی از شایع ترین مشکلات لپ تاپ ها است . در بسیاری از مواقع به دلیل کثیف بودن محفظه های تهویه هوا ایجاد میگرودد.قطعا محفظه های هر دستگاهی پس از چند ماه کار کردن پر از گرد و خاک و الودگی میشود .در نتیجه هوا به خوبی در آنها جریان نمیابد.
بهتر است با یک سشوار (البته باد سرد) تمامی محفظه های لپ تاپ را تمیز کنید. با این کار گرد و خاک تا حد زیادی از بین میروند. محفظه ها آزاد تر میشوند.

مشکلات رایج لپ تاپها

مشکلات رایج لپ تاپها

آموزش رفع مشکل داغ شدن لپ تاپ ها

همچنین از دیگر دلایل داغ شدن لپ تاپ ها بایوس (Bios) آنها است. بعضی از لپ تاپ ها به دلیل اینکه نسخه بایوس نصب شده بر روی مادربردشان (MotherBoard) قدیمی است و دارای نقص میباشد، داغ میشوند. بنابراین امکان دارد که با آپدیت بایوس مشکل شما حل شود.

2. کند شدن هارد دیسک

هارد دیسک ها به مرور زمان کند میشوند. آن هم به این دلیل است که هم اطلاعات بیهوده زیادی اعم از فایل های کش (Cache)، فایل های موقت (Temporary) و… در آنها ساخته میشوند.همچنین فایل هایی که در هارد وجود دارند به هم ریخته میشوند. به به هم ریختگی فایل ها در هارد دیسک ها به اصطلاح “Fragmenation” میگویند.

همانطور که میدانید هارد دیسک ها دارای یک دیسک سخت در داخل خود هستند. زمانی که فایل های هارد “فرگمنت” شده باشند، (یعنی هر کدام از آنها در یک بخش از دیسک نوشته شده باشند) در این مواقع باید هارد را “دیفرگ” (Defeag) کنید تا فایل ها به یک بخش از دیسک بروند تا هارد سریع به انها دسترسی پیدا کند. یعنی در کل فایل ها مرتب شوند.

به منظور دیفرگ کردن هارد دیسک میتوانید از برنامه “Optimize Drives” ویندوز استفاده کنید. بدین منظور عبارت “Disk Defragment” را در منوی استارت جستجو کنید و سپس اولین نتیجه که ظاهر میشود را باز کنید. در این بخش بر روی درایو “:C” کلیک کنید تا هایلایت شود و سپس گزینه ی “Analyze” را کلیک کنید تا چک شود که آیا فایل های هارد به هم ریخته اند و یا خیر. پس از اتمام چک کردن، علامت درصد در مقابل هارد شما نمایش داده میشود که آن درصد به هم ریختگی است. هم اکنون با کلیک بر روی هارد و سپس انتخاب گزینه ی “Defragment” هارد دیفرگ خواهد شد. البته این کار شاید تا ساعت ها نیز طول بکشد.

3. افت در طول عمر باتری

کاربران زیادی پس از چند ماه که با لپ تاپ خود کار میکنند، به یکباره متوجه میشوند که دیگر باتری لپ تاپ آن ها همانند روز اول نیست و تنها چند دقیقه پس از جدا کردن از شارژر لپ تاپ خاموش میشود. این به آن دلیل است که اکثر باتری هایی که در لپ تاپ ها استفاده میشوند از جنس “لیتیوم-یون” هستند و اینگونه باتری ها یک چرخه عمر دارند.

متاسفانه در این مواقع باید به فکر خرید یک باتری جدید باشید. حین خرید باتری به این موضوع دقت داشته باشید که باتری دارای ضمانت باشد.

4. کمبود حافظه رم

اگر زمانی که تعداد زیادی نرم افزار را به صورت همزمان در سیستم باز میکنید و سپس سیستم هنگ میکند، به این دلیل است که لپ تاپ شما از کمبود رم (RAM) رنج میبرد! در این مواقع دو راه بیشتر ندارید: یا اینکه یک رم دیگر نیز برای لپ تاپ خود خریداری و در آن نصب کنید. راه دوم هم این است که میزان فایل “Page File” سیستم را افزایش دهید.

معرفی Page File ویندوز

در حقیقت “Page File” فایلی است که در هارد دیسک سیستم ایجاد میشود و در مواقعی که رم پر میشود، بعضی از نرم افزار ها به این فایل فرستاده میشوند تا از کند شدن و هنگ سیستم جلوگیری شود. به منظور افزایش حجم فایل Page File به کنترل پنل بروید، وارد بخش “System & Security’ شوید و بر روی گزینه ی “System” کلیک کنید.

در این بخش بر روی گزینه ی “Advanced System Settings” شوید تا یک پنجره باز شود. در این پنجره بر روی گزینه ی “Settings” در بخش “Performance” شوید و سپس بر روی تب Advanced کلیک کنید. در این تب بر روی “…Change” کلیک کنید و نهایتا میزان حافظه Page File را افزایش دهید.

5. خراب شدن هارد دیسک

هارد دیسک ها در مقابل ضربه و تکان شدید بسیار آسیب پذیر هستند. اگر هارد دیسک شما صدای تق تق و یا وز وز میدهد و بسیار کند کار میکند ، ممکن است به آن معنا باشد که زمان آن رسیده که تعویضش کنید. البته قبل از انجام این کار میتوانید هارد را امتحان کنید و ببینید که واقعا خراب است و یا خیر.

بدین منظور عبارت CMD را در منوی استارت جستجو کنید و اولین نتیجه که ظاهر میشود را باز کنید. در خط فرمان CMD دستور زیر را وارد کنید:

Chkdsk C:

با این دستور، ویندوز هارد را چک میکند و در صورت یافت ایرادات، به شما اطلاع میدهد. اگر ایراداتی یافت شدند، با دستور زیر شاید مشکل برطرف شود:

Chkdsk C: /f /r

6. خرابی کیبورد

اگر کلید های کیبورد شما سفت شده اند، گاهی اوقات درست کار نمیکنند و یا حروف بر روی آن محو شده اند، باید کیبورد را تعویض کنید. پس از تعویض کیبورد حتما یک کاور (Cover) برای کیبورد خود خریداری کنید تا نه تنها در مقابل خط و خش، بلکه در برابر نفوذ مایعات نیز از کیبورد محافظت کند و عمر آن را افزایش دهد.

همچنین ممکن است دلیل خرابی کیبورد شما ریختن چای یا قهوه روی آن باشد…

شاید برای شما اتفاق افتاده که دستتان خورده به لیوان چای یا قهوه کنار لپ تاپتان و تمام محتویات روی کیبورد ریخته شده است.
در این مواقع حوله ای را روی کیبورد قرار دهید تا آب داخل را بکشد.حوله را روی کیبورد نکشید چون باعث پخش شدن مایع داخل کیبورد می شود. سپس به آرامی لپ تاپ را برگردانید. باتری را خارج کنید. در این مرحله باید لپ تاپ را خشک نمایید. می توانید با استفاده از سشوار با درجه حرارت کم و فاصله ی ۱۲ سانتی متری اینکار را انجام دهید.

لپ تاپ را ۲۴ تا ۳۶ ساعت به حالت V برعکس قرار داده تا کاملا خشک شود. معمولا دز این موارد لازم است کیبورد جدید بخرید اما قطعات دیگر دچار مشکل نمی شوند.

 

7. خاموش شدن و یا گیر کردن پیکسل های صفحه نمایش

این مشکل نه تنها در صفحه نمایش لپ تاپ ها، بلکه در صفحه نمایش هر دستگاهی پیش میاید. به پیکسل هایی که کلا خاموش شده و سیاه شده اند، به اصطلاح “پیکسل مرده” و یا همان “Dead Pixel” میگویند و به پیکسلی که در یک رنگ گیر کرده و دیگر رنگ آن تغییر پیدا نمیکند، “پیکسل گیر کرده” و یا همان “Stuck Pixel” میگویند.

تنها دو راه برای از بین بردن پیکسل های مرده و یا آسیب دیده وجود دارند که اولین روش نرم افزاری و دوم روش دستی است. در روش نرم افزاری میتوانید از نرم افزار هایی که به منظور از بین بردن پیکسل های مرده طراحی شده اند استفاده کنید. از بین این نرم افزار ها میتوان به “Dead Pixel Buddy” اشاره کرد. در روش دستی با یک دستمال نرم انگشت خود را بر دور و روی پیکسل بکشید.

8. بوت نشدن سیستم

بوت نشدن سیستم میتوانید دلایل زیادی داشته باشد. البته این مورد دو حالت دارد و حالت اول این است که لپ تاپ به هیچ وجه روشن نمیشود و حالت دوم این است که روشن میشود اما سیستم عامل ویندوز بالا نمیاید. اگر حالت اول باشد، یعنی یا شارژ لپ تاپ تمام شده و یا یک اشکال سخت افزاری دارد. آن را یک بار به شارژر متصل کنید و مجددا امتحان کنید.

اما اگر حالت دوم باشد، یعنی روشن شود اما ویندوز بوت نشود، به احتمال زیاد مشکل یا از هارد دیسک و یا از سیستم عامل ویندوز است. یعنی فایل های سیستمی ویندوز آسیب دیده اند. به منظور رفع مشکل بوت نشدن سیستم، از مجموعه مقالات زیر کمک بگیرید:

9. ویروسی شدن لپ تاپ

از علائم ویروسی شدن ویندوز میتوان به کند شدن سیستم، نمایش تبلیغات در محیط ویندوز و هنگ کردن بیهوده اشاره کرد. در این مواقع میتوانید از یک آنتی ویروس قدرتمند به منظور اسکن و یافت ویروس ها در سیستم استفاده کنید.

10. مشکل در پخش ویدیو ها

اگر حین مشاهده فیلم در لپ تاپ تان ویدیو به صورت مدام گیر میکند و یا در کل به خوبی نمایش داده نمیشود، مشکل از درایور کارت گرافیک شماست. در این مواقع باید درایور کارت گرافیک خود را به آخرین نسخه بروزرسانی کنید. با این کار مشکل شما حل خواهد شد. به منظور دانلود آخرین نسخه درایور کارت گرافیک برای کامپیوتر خود، از لینک زیر کمک بگیرید:

11. کند شدن و قفل کامپیوتر

اگر لپ تاپ یا کامپیوترتان کند شده است، معمولا از هارد کند و دفرگ شده و یا پردازنده کند می باشد. این درصورتی است که سیستم شما قدیمی باشد. اگر سیستم جدید باشد، ممکن است علت کند شدن آن کمبود رم باشد.
داشتن پردازنده با مقدار حافظه ی کش بالا، یکی از راههای سرعت بخشیدن است.بنابراین می توانید با افزایش مقدار رم دستگاه، سرعت را افزایش دهید.

12.کیس بزرگتر

یکی از راه های نگهداری مناسب از کامپیوتر، تمیز نگاه داشتن آن است. اما گاهی این به تنهایی کافی نیست. ممکن است سخت افزار شما برای فضای کیس کوچک باشد. در این موارد بهتر است از یک کیس جدید و بزرگ تر استفاده نمایید.

13. سروصدای زیاد دستگاه

ممکن است دستگاه شما سروصدای زیادی داشته باشد. برای حل این مشکل می توانید فن ها را به صورت مداوم تمیز کرده و گرد و خاک را از آن پاک کنید. همچنین احتمال دارد محل فن ها لق باشد، با سفت کردن فن می توان از صداهای اضافی آن جلوگیری کند. همچنین ممکن است به دلیل تنظیمات اشتباه در بایوس، فن های گرافیک و پردازنده و کیس، همگی در دور تند کار کنند که باعث سر و صدای زیاد می شود.

14. وصل نشدن وای فای

اگر در وصل شدن وای فای مشکل دارید، فاصله مودم و سیستمتان را چک کنید. در صورتی که وصل نمیشود میتوانید از کابل اترنت برای اتصال وای فای خود استفاده کنید.

15. پاک کردن کیس

تمیز نگه داشتن دستگاه و کیس از گرد و خاک، تاثیر مستقیمی در عملکرد دستگاه دارد. همچنین از گرم شدن بی رویه ی آن جلوگیری می کند.

16. قرارگیری مناسب دستگاه

محل قرارگیری کیس و لپ تاپ تاثیر بسزایی در عمر و کارکرد آن دارد. محلی با تهویه ی هوای مناسب می تواند باعث خنک شدن مناسب دستگاه و خروج صحیح هوای گرم از آن گردد. همچنین از گرد و خاک جلوگیری کند.

مقالات مرتبط: 

بهترین مرکز تعمیرات لپ تاپ در تهران

منبع: تهران نارا نوین

نوشته های مشابه

۱۰ دیدگاه در “مشکلات رایج لپ تاپ و راه رفع آنها

  1. كاوه اسماعيلي گفت:

    سلام سیستمم مشکل پیدا کرده، سیستمم رو وقتي شات داون و خاموش میکنم با دکمه اینتر روشن میشه حتی اگه از برق بکشم دوباره بزنم بايد چيكار كنم ؟!

    1. سلام دوست عزیز.برای جلوگیری از روشن شدن کامپیوتر با کیبورد از طریق استارت ویندوز، وارد پنجره check keyboard شوید.
      روی گزینه keyboard Properties کلیک کرده و در پنجره Hardware داخل Properties شوید.وارد پنجره Power Management شده و گزینه Allow this device to wake the computer را غیر فعال کنید.

  2. كمال كاميابي نيا گفت:

    چجوري ميشه لپتاپ رو ارتقا بدم راهي هست؟!

    1. به طور کلی نمی توان لپ تاپ را به راحتی PC ارتقا داد. محدودیت های بسیاری برای ارتقا لپ تاپ توسط تولید کنندگان ایجاد شده و در عین حال، باز و بسته کردن قطعات لحیم شده این دستگاه هم اصلا به صرفه نیست. با این حال بیشتر مدلهای لپ تاپ به گونه ای طراحی شده اند که امکان ارتقا رم و هارد دیسک آنها وجود دارد. البته این کار هم تحت شرایطی قابل انجام است و باید توسط کارشناس تعمیر لپ تاپ انجام بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *